Valeriu Iftime, finanțatorul FC Botoșani, a declarat după meciul cu Rapid București, câștigat de „roș-alb-albaștri” cu 2-0, că a făcut echipă cu primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, pentru ca obiectivul construirii unui nou stadion la Botoșani să devină o certitudine.
Valeriu Iftime s-a arătat încerăztor în faptul că până la finalul acestui an să fie aprobată și Hotărârea de Guvern privind realizarea acestui obiectiv, iar în bugetul din 2025 să fie prevăzute sume pentru stadionul din Botoșani.
„Documentația a ieșit de la CNI, este la Ministerul Dezvoltării. Împreună cu primarul Andrei (n.r. Cosmin Andrei)… i-am spus să facem echipă, să nu mai spună că Budăi… Nu are nicio legătură Budăi cu asta. Singurii oameni care se ocupă de stadion sunt primarul și cu mine. Problema este că așa cum e acum documentația, noi trebuie să facem un alt stadion. Ideea mea este să facem un stadion pe etape. Așa trebuie să se facă stadionul și eu cred că se poate. Eu cu echipă la Iași, nu mă văd. Nu pot juca la Iași sau Piatra Neamț. E vorba de doi-trei ani. I-am spus primarului că dacă mă asculta acum doi-trei ani, era mult mai bine, dar nu e nimic. Facem echipă acum. Trebuie să recunosc că cel care l-a scos de la CNI este șeful lor, președintele PSD-ului. Mergem mai departe. Aveți încredere că acum am alte informații, am alte butoane, alte poziții. Vom munci foarte mult ca să avem până la finalul anului o idee foarte clar. Se face stadion, se face în etape și jucăm aici. Măcar o tribună să fie prinsă anul viitor. Putem face în cinci-șase ani stadionul”, a declarat Valeriu Iftime, finanțatorul FC Botoșani.
La începutul acestei luni, primarul municipiului Botoșani, Comsin Andrei, a anunțat că s-a făcut încă un pas în implementarea proiectului privind reabilitarea, modernizarea și extinderea Stadionului Municipal. Reacția edilului a venit după ce o delegație a municipalității a participat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), la o ședință pre – CTE (Consiliul Tehnico – Economic).
„Următoarea etapă este avizarea în CTE al MDLPA. Din acest punct până la semnarea contractului de finanțare nu va mai fi decât un pas. Ulterior, Compania Națională de Investiții va putea lansa în licitație publică execuția lucrărilor”, a transmis primarul Cosmin Andrei.
Valoarea investiției se ridică la 160 milioane de lei și prevede, printre altele, transformarea „Municipalului” într-un stadion cu tribune acoperite, cu o vizibilitate optimă și cu o capacitate de 10 – 12.000 de locuri pe scaune. Pentru spectatori se vor asigura condiții de confort și facilități pentru persoanele cu dizabilități. Se va urmări clasificarea ca stadion tip arenă sau stadion, cu capacitatea mijlocie de locuri și de categoria I – nivel internațional de competiție conform regulamentului Federației Române de Fotbal (FRF) referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4 conform regulamentului U.E.F.A.
Pe lângă cele sportive, stadionul va mai avea ca destinații săli de antrenament și recuperare pentru sportivi și terți, spații pentru administrare-servicii (birouri). De asemenea, spații comerciale și de alimentație publică și parcaje subterane pentru evenimentele sportive și pentru locuitorii zonei. Prin dotările și amenajările realizate, complexul sportiv va putea găzdui și alte evenimente culturale sau sociale (concerte, conferințe, întruniri) ori cu caracter comercial (târguri, expoziții). În cadrul spațiilor comerciale auxiliare, pot fi amenajate magazine de articole sportive purtând însemne ale clubului.
Stadionul Municipal Botoșani a fost construit în două etape majore. Astfel, în perioada 1970-1980 tribunele A (est) și B (vest) și în anii 1980-1990 peluzele C (sud) și D (nord). Actualul stadion are o capacitate de 7.600 de locuri.