marți, septembrie 10, 2024
AcasăSportFinala Simonei Radiș trăită la intensitate maximă acasă, la Avrămeni (VIDEO)

Finala Simonei Radiș trăită la intensitate maximă acasă, la Avrămeni (VIDEO)

Finala probei de dublu vâsle feminin a Jocurilor Olimpice de la Paris, în care Simona Radiș a cucerit medalia de argint alături de coechipiera sa Ancuța Bodnar, a fost trăită la intensitate maximă la Avrămeni.

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Acasă la campioana noastră, părinții, nepoții, colegii de clasă și sătenii apropiați canotoarei au urmărit cursa de la Paris cu sufletul la gură, sperând că Simona va reuși să-și apere titlul olimpic cucerit la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Din păcate, nu a fost să fie, iar sportivele noastre au terminat cursa pe locul doi, însă pentru toată suflarea românească, acest argint are valoarea celui mai scump aur din lume având în vedere că a fost cucerit cu multă muncă și mult sacrificiu.

„Am dat tot ce am avut şi nu am avut”

Canotoarea Simona Radiş a declarat că ea şi colega ei de barcă, Ancuţa Bodnar, nu sunt triste că nu au cucerit aurul pentru că au luptat până la ultima lovitură.

„A fost o cursă foarte dificilă, după cum aţi văzut, dar astăzi am dat tot ce am avut şi nu am avut. Am luptat până la ultima lovitură şi plecăm acasă cu o medalie de argint. Sunt mândră de noi pentru că am încheiat un an foarte greu, mai greu decât aţi putea crede, şi îl încheiem cu capul sus.

Toată lumea aştepta aurul de la noi se vedea asta şi din comentariile oamenilor şi din reacţiile lor. Şi noi ne doream asta, vă daţi seama, dar viaţa de sportiv nu este uşoară. Are suişuri şi coborâşuri, trebuie să învăţăm să fim fair play, să jucăm corect şi să respectăm adversarii. Astăzi adversarele noastre au reuşit să fie mai puternice. Nu suntem triste, deşi presiunea a fost mare asupra noastră şi poate ne-a luat puţin din bucurie că poate nu am fost la aşteptările telespectatorilor, dar noi suntem foarte mândre.

Acum e un cumul de emoţii nu este simplu. Este o competiţie olimpică, se adună foarte multe în sufletul şi mintea unui sportiv. Noi cărăm foarte multe pe umerii noştri. Doar noi ştim cât putem duce. Şi când punem punct unei astfel de curse, unei astfel de competiţii, trebuie să ne eliberăm… aşa că am fi plâns chiar dacă ar fi fost aur. Indiferent de medalie probabil că am fi reacţionat la fel”, a declarat Simona Radiş.

„Şi sportivii sunt oameni”

Campioana olimpică de la Tokyo a menţionat că acest argint este chiar mai preţios decât aurul.

„Acum rămânem în concentrate în continuare fiindcă, aşa cum ştiţi, urcăm în barca de opt. Urmează o finală fantastică şi acolo şi avem motivaţia necesară să schimbăm culoarea acestei medalii (n.r. – din argint în aur). Cred că toată lumea este conştientă că şi sportivii sunt oameni. Şi noi avem o baterie care uneori se termină, dar a fost un concurs foarte bun pentru noi. Singura cursă care nu a fost atât de reuşită a fost cea din semifinale. Şi spuneam în glumă cu Ancuţa că dacă am fi venit pe 2 în semifinale am fi nimerit un culoar care ar fi făcut diferenţa azi, dar nu se poate schimba trecutul. Noi trebuie să privim spre viitor. Suntem foarte fericite, este una dintre medaliile olimpice pe care le vom aduce în ţară. Nu sunt multe, de aceea trebuie să le apreciem pentru că sunt preţioase. Este un argint mai preţios decât aurul pentru noi şi acum ne vom pregăti doar pentru cursa de opt”, a conchis Radiş.

Suntem mândri de argintul câștigat”

De emoții, tatăl Simonei a renunțat la un moment dat să mai urmărească cursa de la Paris, părăsind încăperea. În schimb, mama canotoarei, Maricica, învăluită de un steag imens, a rămas în fața ecranului până la finalul cursei, izbucnind în lacrimi de fericire.

„Off, Doamne! Bine că s-a terminat cu bine. Am trăit cu mari emoții, cu palpitații de inimă… Am sperat până în ultima clipă că poate câștiga…Chiar dacă a terminat pe locul doi a câștigat. E o victorie pentru noi toți. Suntem mândri de argintul câștigat. Am vorbit cu ea înainte de a concura și îmi spunea că orice s-ar întâmpla să nu plângem că nu e robot. Dar eu plâng de fiecare dată când o văd, când vorbesc despre ea, pentru că emoțiile sunt mari. Mulțumesc lui Dumnezeu că este bine”, a declarat cu lacrimi în ochi mama Simonei.

„Să fie sănătoasă și să câștige cât mai multe medalii”

Întrebați de performanțele canotoarei, oamenii din Avrămeni au avut numai cuvinte de laudă la adresa sportivei, afirmând că „gloria, faima și celebritatea nu i-au luat mințile”.

„Nu uită de unde a plecat. E o fată bine crescută, respectă pe toată lumea. Când vine acasă în Avrămeni stă de vorbă cu oricine, nu e cu privirea pe sus. A fost colegă cu fata mea. Amândouă au crescut aici pe gârlă…A muncit, a avut noroc, bravo ei! Să fie sănătoasă și să câștige cât mai multe medalii”, a declarat un sătean, completat imediat de altul: „O fată liniștită, frumoasă, elegantă, încă de mică. Felicitări pentru medalii, pentru tot. A ajuns departe. Pentru comună, județ, țară, e o mândrie. A muncit mult”.

Argint olimpic adus la Botoşani

Reamintim că botoșăneanca Simona Radiș, împreună cu coechipiera sa Ancuţa Bodnar, au câştigat medaliile de argint în proba de dublu vâsle feminin, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Campioanele olimpice de la Tokyo au condus la 1.000 de metri, dar au încheiat pe locul secund, în 6 min 50 sec 69/100, fiind devansate pe final de Noua Zeelandă (Brooke Francis, Lucy Spoors), la doar 24/100 (6:50.45).

Medaliile de bronz au revenit Marii Britanii (Mathilda Hodgkins Byrner, Rebecca Wilde), înregistrate în 6 min 53 sec 22/100.

Bodnar şi Radiş deţin de la Tokyo cel mai bun timp olimpic al probei (6:41.03).

Deja ai votat!

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
16.6 °
48 %
2.5kmh
100 %
mar
29 °
mie
18 °
joi
25 °
vin
29 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Tot soluțiile tradiționale, dar verificate, sunt cele mai sigure

EDITORIAL

Într-o săptămână demarează sezonul de toamnă, iar posturile de radio și televiziune generaliste și cu acoperire națională se întrec în a promite lansarea unor...

EPIGRAMA ZILEI

În discursu-i către mase, Fostul șef de galerie Dă la toată lumea, case. Pe când și o butelie?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...