La Cornișa AquaPark&Sports, cel mai mare parc de agrement turistic și sportiv din regiunea Moldovei care deține singurul râu artificial de rafting din România, are loc astăzi „Cornișa Euro Rafting Cup 2023”, competiție organizată de „Cornișa AquaPark&Sports” Botoșani în colaborare cu Asociația Profesională de Rafting din România.
Față de ediția trecută, care a reunit la start participanți din Anglia, Letonia, Cehia și România, la evenimentul din acest an participă doar concurenți din țară (Botoșani, Iași, Brașov, Arad, Constanța și Satu Mare).
Eugen Țurcanu, șeful Direcției pentru Sport și Agrement Botoșani, a pus lipsa participării internaționale din acest an pe seama accidentărilor pe care sportivii le-au suferit la Cupa European de rafting, care a avut loc recent în Cehia. Chiar și așa, șeful DSA s-a declarat mulțumit de felul în care se desfășară evenimentul de la Botoșani.
„Este o ediție interesantă pentru că avem echipe de top care fac rafting la nivel de artă în România. Folosim an de an acest eveniment pentru promovarea complexului și în special al râului de rafting. Avem particinați din țară, de la Iași, Brașov, Arad, Constanța și Satu Mare. Pentru prima dată avem și două echipe din Botoșani înscrise în competiție, Cornișa Rafting Team Botoșani și Dao Botoșani. Atmosfera este una la nivel european și sperăm ca de la an la an să creștem și să avem în viitor o participare mai numeroasă”, a declarat Eugen Țurcanu, șeful Direcției pentru Sport și Agrement Botoșani.
La rândul său, Mihai Mareș, președinte Asociației Profesionale de Rafting din România, a ținut să precizeze că raftingul este în progres în România, lăudând totodată Botoșaniul pentru felul în care organziează acest eveniment,.
„E frumos la Botoșani. Gazdele s-au autodepășit din nou cu organizarea și ne bucurăm că această competiție devine din ce în ce mai intensă de la an la an. Logistica competiției merge bine și ne bucurăm că avem două echipe care nu au mai concurat nciodată, semn că acest sport crește. E un progress al raftingului în România”, a declarat Mihai Mareș, președinte Asociației Profesionale de Rafting.
De asemenea, particinații din țară s-au arătat foarte încântați de felul în care se desfășoară ediția din acest an.
„E foarte interesant și foarte benefic pentru România tipul acesta de eveniment, pentru că este unic în țară să avem un circuit artiticial. E foarte bine pentru promovarea acestui sport, care este unul relatic nou la noi țară. E adrenalină, e aventură, e o provocare, pentur că totul e nou în fiecare zi. Rezultatele contează, dar facem acest sport mai mult din pasiune”, a declarat unul dintre particinații veniți din Brașov.