La sfârșitul săptămânii trecute s-a produs una dintre cele mai spectaculoase mutări în fotbalul românesc. După o perioadă lungă de tatonări, fostul președinte și totodată „părintele spiritual” al FC Botoșani, Cornel Șfaițer a acceptat propunerea celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe devenind manager general al clubului care sezonul trecut a fost în premieră în play-off-ul Ligii 1.
Șfaițer, convins de potențialul de performanță să accepte provocarea Sepsi!
Mutarea pare oarecum surprinzătoare având în vedere că Șfaițer a fost dorit din nou la FC Botoșani de primarul Cătăin Mugurel Flutur dar și pentru că cluburi ca Dinamo, CFR Cluj, Foresta Suceava sau Poli Iași s-au luptat pentru a-l determina să le accepte propunerea, lucr care însă nu s-a întâmplat.
Proiectele de viitor ale celor de la Sepsi, stabilitatea financiară a clubului, Sepsi fiind unul din puținele cluburi din Liga 1 așezate bine din punct de vedere financiar, fără datorii la bugetul statului sau către terți și cu plățile fotbaliștilor și a antrenorilor de la toate nivelurile, de la juniori și până la prima echipă la zi, dar mai ales infrastructura de care dispune formația din Sf. Gheorghe au fost decisive în alegerea lui Cornel Șfaițer.
Din start atât finanțatorul celor de la Sepsi, Laszlo Dioszegy cât și Cornel Șfaițer au ținut să precizeze că omul de afaceri botoșănean nu va fi remunerat pentru munca depusă ci va face totul din pasiune și dragoste pentru fotbal, dorința sa fiind să ajute la dezvoltarea formației din Sf. Gheorghe și să facă din Sepsi în cel mai scurt timp o forță a Ligii 1. Iar premise să se întâmple acest lucru sunt cu vârf și îndesat având în vedere că Sepsi Sf. Gheorghe poate fi un model de urmat pentru multe cluburi din România.
„Am mai avut și alte propuneri, dar am ales să merg la Sf. Gheorghe pentru că aici am găsit un mediu bun, oameni echilibrați și un club cu potențial de performanță. Numai dacă ne gândim câte s-au realizat acolo, promovări succesive din liga a patra în prima divizie, acces imediat în play-off, e suficient pentru a realiza cum se muncește. În plus, proiectele pentru infrastructură sunt remarcabile, cu academie, stadion nou, terenuri. Nu știu câte cluburi din România au astfel de dezvoltare. N-am zis „da” din prima, însă după discuții repetate cu conducerea am decis să fac acest pas. Sunt convins că vom realiza lucruri frumoase împreună!”, a declarat Cornel Șfaițer, managerul general al formației Sepsi OSK Sf. Gheorghe, adăugând că printre altele se va ocupa la noul său club și de relația cu FRF, cu LPF, de partea de mercato și că va fi prezent la toate jocurile echipei. „Cert este că ne vom consulta în permanență pentru fiecare decizie. Chiar dacă nu e o organigramă administrativă stufoasă, Sepsi e foarte bine organizat”, a conchis Șfaițer.
Bază modernă cu finanțare de la Guvernul de la Budapesta!
Într-un oraș cu 50.000 de locuitori s-a realizat o bază sportivă ultra-modernă iar în acest moment se lucrează la construcția unui stadion de nivel european.
La marginea orașului Sf. Gheorghe s-a început construcția unui complex sportiv care va cuprinde o sală polivalentă, un stadion, o bază de pregătire a clubului Sepsi, un patinoar, terenuri de tenis și un stadion de atletism. Până acum s-au construit sala polivalentă unde joacă echipa de baschet senioare, campioană a țării, și trei terenuri de fotbal. În primăvara acestui an au demarat lucrările la noul stadion, o arenă care va avea în jur de 8.000 de locuri, toate acoperite și care va putea găzdui inclusiv meciuri de Europa League, Champions League sau dueluri ale echipelor naționale.
Potrivit lui Laszlo Dioszegy, patronul clubului Sepsi Sf. Gheorghe, investiția în baza de antrenament și noul stadion depășește 15 milioane de euro, iar banii sunt alocați de guvernul de la Budapesta, în baza unui proiect depus.
Academia Sepsi are 500 de copii și juniori!
De remarcat ar fi că clubul manageriat de Cornel Șfaițer este unul dintre cele mai bine organizate echipe la nivel de copii și juniori, din fotbalul românesc. În jur de 500 de copii și junior sunt legitimați la Academia Sepsi OSK Sf. Gheorghe, sunt prregătiți de profeisoniști desăvârșiți, un exemplu fiind fostul fotbalist Robert Ilyeș, iar copii se pot pregăti în condiții de invidiat chiar și de către echipele de seniori din România, baza fiind de-a dreptul fascinantă, beneficiind de toate dotările, echipele având la dispoziție două terenuri de iarbă și unul artificial la dimensiuni normale.
Attila Hadnagy, directorul general al clubului Sepsi Sf. Gheorghe, este cel care s-a implicat pentru dezvoltarea acestei academii. Când a agățat ghetele în cui și și-a luat în serios rolul de conducător, la academie erau puțin peste 100 de copii. Acum sunt în jur de 500 de copii, începând de la vârsta de 7 ani, care sunt antrenați de foști jucători de Liga 1.