marți, ianuarie 7, 2025
AcasăSărbătoarea ZileiSfântul Proroc Maleahi

Sfântul Proroc Maleahi

A făcut parte din seminția lui Levi. A trăit cu patru sute de ani înainte de întruparea Domnului și a profețit în timpul lui Ezdra. Cartea profetului Maleahi redă mustrările adresate de Dumnezeu lui Israel prin el și profeția despre Mesia, îndemnând poporul la pocăință. Vremea lui Maleahi a fost una de decădere a cinstirii lui Dumnezeu.


Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.

Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro

*Baza legală poate fi consultată AICI.


Prorocul Maleahi este persoana care vestește pregătirea venirii lui Mesia printr-un Înaintemergător al Domnului, care va fi Ioan Botezătorul. „Iată, Eu trimit pe îngerul Meu și va găti calea înaintea feţei Mele și va veni îndată în templul Său Domnul pe Care Îl căutați și Îngerul legământului pe Care voi Îl doriți” (Maleahi 3, 1).

Numele „Maleahi” se tâlcuiește „înger”. A primit acest nume pentru că vorbea faţă în faţă cu îngerul Domnului și pentru ca păzea îngereasca curăție.

 

Sfântul Mucenic Gordie

 

A trăit în vremea lui Licinius al Romei (308-324). Din cauza persecuțiilor împotriva creștinilor, Gordie a renunțat să mai fie ostaș și s-a retras în munți. Revine în cetate în ziua prăznuirii lui Marte, zeul războiului, ca să-L mărturisească pe Hristos. Nevoind să lepede credința în Hristos, din porunca împăratului, i s-a tăiat capul.

 

Cuvânt la început de an

 

Timpul este scurt. Ce este viața noastră – „un abur care se arată puțin timp apoi piere”. Dacă mi-ar fi spus cineva când aveam 20 de ani că viața este foarte scurtă și că va trece imediat – nu l-aș fi crezut. Și este extrem de greu să faci, mai ales pe tineri, să înțeleagă că viața este foarte scurtă și trece atât de repede. Parcă ieri eram în școală, și acum sunt trecut de jumătatea vieții mele.

Fiecare persoană a primit într-o zi – timp pentru a putea fi 1.440 de minute pe zi, 168 de ore pe săptămână, 70 de ani – ca medie de viață. 70 de ani înseamnă 70 de primăveri, veri, toamne și ierni, 70 de Crăciunuri, 70 de Paști, 70 de zile de naștere ale noastre, câteva zeci ale copiilor noștri – atât.

Ce am putea spune despre o viață atât de scurtă și care trece atât de repede??? Cred că nu putem face decât două lucruri cu timpul care ne-a mai rămas:

Să găsesc ce este cu adevărat important pentru mine în viața asta – la urma urmei …pentru ce lupt?

Să învăț bine ce înseamnă ACUM. Acum e momentul potrivit pentru a face lucrurile pe care trebuie să le facem, cărțile pe care vrem să le citim, oamenii pe care vrem să-i îmbrățișăm, locurile unde aș dori să plec, etc. Fă-le acum. Familia are nevoie de tine…petrece timp cu ea ACUM. Cuvintele dulci și încurajatoare – spune-le acum. Banii pe care vrei să-i dai – dă-i acum.

Fiecare ticăirea ceasului parcă spune – ACUM.

ASTĂZI – roagă-te Lui Dumnezeu. S-ar putea să nu mai fie un „mâine” pentru tine sau pentru mine. Pentru că timpul vine cu un avertisment – sunt prea scurt pentru ezitări, amânări, nehotărâri. „În fiecare dimineață avem 86-400 de secunde de investit și petrecut și în fiecare dimineață «Banca» deschide un nou cont pentru fiecare dintre noi și nu se oferă nici un depozit și nici o rezervare sau şold. Dacă nu am reușit să folosim depozitele acestei zile – este pierderea noastră. Răscumpărați vremea pentru că zilele sunt rele. „Lucrați cât aveți lumină ca să nu vă prindă întunericul” – ne spune Mântuitorul.

Totuși este o liniștire în munca Lui  – este vorba de CALITATEA vieții și nu de lungimea ei. Mântuitorul a trăit doar 33 de ani, terminați pe CRUCE pentru toți oamenii din lumea aceasta și cu toate acestea, termină lucrarea Sa în cuvintele „Săvârșitu-s-a” Tată, toate pe care mi le-ai dat să fac le-am făcut”.

Nu contează cât mai ai de trăit, ci cum vei trăi timpul tău – să poți spune la sfârșit „Doamne toate pe care mi le-ai dat să fac, le-am făcut.”

 

Preot Sandu OLIVIAN

Deja ai votat!
Articolul precedent

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer fragmentat
7.7 ° C
7.7 °
7.6 °
77 %
1.7kmh
77 %
mar
13 °
mie
14 °
joi
13 °
vin
14 °
sâm
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă există hârtie și bandă adezivă, afișajul electronic se repară imediat.

EDITORIAL

Suntem într-o încurcătură aparent greu de depășit pe mai toate planurile, politic, economic și social. În care ne-am băgat singuri. Nu eram obligați să...

EPIGRAMA ZILEI

Veni-va ziua când vom fi Mai buni, mai veseli și mai tineri Și acea zi se va numi Cu siguranță … vineri!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...