sâmbătă, aprilie 5, 2025
AcasăSărbătoarea ZileiIpatie - sfântul care l-a vindecat pe ucigașul său

Ipatie – sfântul care l-a vindecat pe ucigașul său

S-a născut în Cilicia și a fost episcop în Gangra (în Turcia) fiind cunoscut ca făcător de minuni. A participat la primul sinod ecumenic de la Niceea din anul 325.Sfântul Ipatie s-a arătat făcător de minuni încă din timpul vieții sale, tămăduind bolile trupești și sufletești ale oamenilor. A prefăcut niște ape amare în ape bune de băut și a făcut să izvorască un izvor tămăduitor cu apa caldă.

În timp ce se întorcea de la Constantinopol, a fost prins și bătut de ereticii novațieni. O femeie din grupul acestora l-a lovit pe sfânt cu o piatră în cap și în urma acestei lovituri Sfântul Ipatie a trecut la cele veșnice. Femeia a înnebunit în clipa în care a văzut moartea acestuia. Mai târziu, a fost dusă la mormântul sfântului, unde a primit vindecarea. După tămăduire, această femeie şi-a petrecut toată viața în lacrimi și rugăciune.

 Sfântul Inochentie din Alaska, primul episcop din America

Cel socotit „întocmai cu Apostolii” şi „luminător al Americii de Nord”, s-a născut în data de 26 august 1797, în localitatea Irkutk, din Siberia, şi a trecut la cele veșnice în data de 31 martie 1879, pe când era în Moscova, fiind în vârstă de 82 de ani.

De-a lungul vieții sale, Sfântul Inochentie s-a dovedit a fi un deosebit teolog, preot, învățător, tâmplar, ceasornicar, navigator, explorator, cercetător în științele naturii şi antropolog. După ce s-a căsătorit, a fost hirotonit preot, iar mai pe urmă episcop, arhiepiscop şi mitropolit al Moscovei şi al întregii Rusii. În anul 1824 a plecat în Alaska, în calitate de misionar, iar mai apoi a devenit primul episcop din America.

Iisus nu mi-a făcut nici un rău

Despre sfântul Policarp se povestește că, fiind condamnat la moarte pentru credința, a fost îndemnat să se lepede de Iisus. Acesta, clătinând-şi capul răspunse: „De 86 de ani îl slujesc şi nu mi-a făcut nici un rău. Cum aş putea să-l insult pe Regele meu care m-a răscumpărat?”

 

Preot Olivian SANDU

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
12.7 ° C
12.7 °
12.6 °
77 %
2.3kmh
100 %
S
23 °
D
6 °
lun
5 °
mar
6 °
mie
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru cei care uită cam repede prin ce-am trecut e necesară o excursie la gară.

EDITORIAL

Unul dintre subiectele dezbătute în cea mai recentă ședință a CL Botoșani a avut ca … „obiecte ale muncii”, două clădiri istorice, de patrimoniu,...

EPIGRAMA ZILEI

Când s-a întors din armată Nu a mai găsit-o fată; Azi, alt șoc l-a dărâmat: A găsit-o, dar ... băiat!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...