Ingrediente: 3 ardei graşi, diferit coloraţi, o cutie conservă cu boabe de fasole de aproximativ 600 grame, 3 căţei de usturoi tocaţi fin, 2 linguri de ulei de măsline, 1/4 linguriţă boabe de coriandru, 1 linguriţă oregano uscat, 1/4 linguriţă scorţişoară, 1/4linguriţă ardei iute pisat, 2 frunze de dafin, sare, negru proaspăt râşnit
Mod de preparare: Încingem uleiul într-o tigaie antiaderentă şi sotăm aproximativ 30 de secunde usturoiul tocat fin, împreună cu boabele de coriandru, zdrobite puţin sub lama cuţitului. Ulterior adăugăm şi cei trei ardei tăiaţi fideluţă, îi sotăm şi pe ei aproximativ trei minute, apoi adăugăm fasolea boabe, clătită bine cu apă şi scursă. Asezonăm întreg amestecul cu sare, piper, adăugăm şi scorţişoară, oregano, ardeiul iute şi frunzele de dafin şi sotăm pentru încă trei – patru minute, să se întrepătrundă bine aromele. Decoram cu pătrunjel verde tocat.