Ingrediente: 220 ml de suc de portocale, 190 gr de zahăr, 160 gr de făină,160 gr de griş, 40 gr de mac, 120 gr de ulei, 1 pliculeţ de zahăr vanilat, 1 praf de sare, ½ linguriţă de bicarbonat de sodiu, 1 linguriţă de praf de copt, coaja rasă de la o portocală
Mod de preparare: Turnaţi apă clocotită în vasul cu mac, îl lăsaţi pentru aproximativ 10 minute şi scurgeţi apa. Spălaţi portocalele şi le treceţi prin apă clocotită. Curăţaţi una dintre ele de coajă, îndepărtând doar stratul colorat, fără cel alb. Apoi tăiaţi coaja subţire, o acoperiţi şi o lăsaţi la o parte. Scurgeţi portocalele de suc. Amestecaţi macul cu zahăr, apo adăugaţi ulei şi suc de portocale. Adăugaţi griş, zahăr vanilat, sare, făină cernută, praf de copt şi bicarbonat. Amestecaţi, cât să obţineţi un aluat cu densitate medie, pe care îl lăsaţi pentru 10-15 minute. La final, adăugaţi coajă de portocală şi amestecaţi. Repartizaţi aluatul în forme pentru brioşe. Coaceţi brioşele la cuptorul preîncălzit la 180°С.