Ingrediente:1,5 kg de cartofi, 400 gr de carne tocată, o ceapă,150 gr de varză, sare, piper negru, 60-100 gr de unt
Mod de preparare: Tăiaţi 400 gr de cartofi pai subţire, ceapa – cuburi, iar varza – fideluţă. Amestecaţi cartofii păi cu varza, carne tocată, ceapa, sare şi piper negru. Treceţi cartofii rămaşi prin răzătoarea mare. Îl scurgeţi uşor dacă au prea multă zeamă. Ungeţi bine o formă de copt cu ulei, adăugaţi mai mult de jumătate din cartofii răzuiţi şi îi repartizaţi, formând borduri. Presaţi bine şi asezonaţi blatul cu sare. Adăugaţi umplutura cu carne tocată şi o nivelaţi. Adăugaţi bucăţi de unt (40 gr) şi acoperiţi budincă cu cartofii rămaşi, presând cu palma şi oferindu-i formă. Adăugaţi încă 40 gr de unt şi daţi budincă la cuptorul preîncălzit până la 200°С.