Ingrediente: 1,5 kg de mere, 200-250 de grame de unt, o cană de făină, o cană de griş, o cană de zahăr, 1 plic praf copt, 1 plic zahăr vanilat, 200 de grame de nucă măcinată, scorţişoară
Mod de preparare: Spălăm merele şi de dăm prin răzătoare cu tot cu coajă, după care le amestecăm cu scorţişoară. Separat amestecăm făina, praful de copt şi grişul. Împărţim amestecul şi merele în două părţi, iar untul în 3 cuburi egale. Ungem o tavă cu primul cub de unt, turnăm prima parte din amestecul de griş, apoi o parte din mere, următoarea parte de griş cu făină, o parte de unt şi merele. La final, punem restul de unt, tăiat bucăţi mai mici şi nucă măcinată, după gust. Punem prăjitura în cuptorul încins în prealabil. Când e gata o scoatem şi o lăsăm la răcit înainte de a o tăia.