Ingrediente: 2 morcovi, 1 pahar de curmale, 1 pahar de ananas uscat, ½ pahar de cocos, ½ linguriţă de scorţişoară
Pentru cremă: 2 pahare de alune de caju, 1-2 linguri de suc lămâie, 2 linguri de ulei de cocos, ⅓ pahar de sirop de arţar
Mod de preparare: Pentru cremă mărunţiţi toate ingredientele cu ajutorul blenderului, la viteză mare, până la omogenizare. Pentru blat puneţi toate ingredientele în blender şi mărunţiţi până obţineţi un amestec lipicios. Turnaţi jumătate din amestecul de blat într-o formă şi adăugaţi peste acesta ⅓ din cremă. Daţi la frigider până se răceşte. Puneţi apoi jumătatea cealaltă de blat şi presaţi uşor. Mai daţi-l puţin la frigider şi adăugaţi încă ⅓ din cremă. După ce se răceşte, scoateţi tortul din formă şi adăugaţi deasupra crema rămasă, nivelând uniform. Ornaţi tortul cu nuci şi fructe confiate.