Ingrediente: 1/2kg urzici, o ceaşcă de orez, 75g unt, 100 g mozzarella rasă, 2 ouă + 1 albuş, o linguriţă boia de ardei dulce, o linguriţă făină, 1 căţel usturoi pisat, sare, piper, rozmarin, cimbrişor şi mentă 2-3 fire mici, unt pentru uns vasul şi o lingură de pesmet pentru tapetare, urzici
Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm urzicile, le fierbem, iar apoi le tocăm. Amestecăm urzicile cu 25 g unt topit, 30 g mozzarella, boia, usturoi şi făină. Asezonăm cu sare şi piper şi amestecăm, apoi adăugăm albuşul bătut spumă. Orezul îl amestecăm cu 50 g mozzarella, restul de unt topit, sare şi verdeţuri. Punem cele 2 ouă bătute şi amestecăm. Ungem un vas termorezistent cu unt şi îl tapetăm cu pesmet. Punem jumătate din orez, apoi punem un strat de urzici, terminând cu stratul de orez peste care presărăm mozzarella. Coacem budincă până se rumeneşte mozzarella.