Ingrediente: 2 conopide, 3 ouă, 400 g smântână, 200 g şuncă presată de pui, 300 g brânză telemea, 10 g unt
Mod de preparare: Conopida se desface în bucheţele mici şi se spală. Se pune la fiert într-un vas cu un praf de sare. După fierbere, se lasă la răcit. Conopida fiartă se aşează ordonat într-o tavă pe care în prealabil o dăm cu unt. Într-un vas se bat cele 3 ouă şi după se amestecă cu smântână. Se rade brânza, se taie şunca presată de pui în feliuţe mici sau cubuleţe. Acestea se presară ordonat deasupra conopidei din tavă, după care smântâna se toarnă pe deasupra. Apoi se mai pune puţină brânza rasă pentru a se rumeni frumos la final. Când cuptorul este încins, punem sufleul de conopidă la foc potrivit şi îl lăsăm pentru aproximativ 30 de minute.