marți, aprilie 8, 2025
AcasăRețeta ZileiConopidă la cuptor cu crustă de pesmet

Conopidă la cuptor cu crustă de pesmet

Ingrediente: 1 căpăţână conopidă, 30 gr pesmet, sare de mare, ulei de măsline, 2 linguriţe seminţe de chimion, 2 linguriţe seminţe de coriandru, 1 lingură boia, 1 lămâie

 

Mod de preparare: Se aprinde cuptorul şi se preîncălzeşte la 200°C. Conopida se curăţă de frunze, se desprind bucheţelele, se clătesc într-o strecurătoare, după care se opăresc. Într-o râşniţă, se mărunţesc seminţele de chimion şi de coriandru. Într-o tigaie anti-aderentă fără ulei, se prăjesc condimentele uşor. Conopida scursă se stropeşte cu ulei. Se presară cu condimentele prăjite, boia şi sare. Se adaugă coajă de lămâie şi sucul. Cu grijă, se amestecă toate ingredientele în aşa fel încât conopida să fie amestecată bine cu condimentele. Se încălzeşte o tigaie anti-aderentă, se adaugă conopida, iar deasupra se presară pesmetul. Se prăjeşte pentru încă un minut după care se pune conopida într-un vas de copt şi se bagă la cuptorul deja încălzit pentru încă 15 minute pentru a se rumeni.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
0.1 ° C
1.6 °
-0 °
73 %
4kmh
100 %
lun
0 °
mar
7 °
mie
6 °
J
5 °
vin
8 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se întoarce iar primăvara un pic, după aia vine vara direct.

EDITORIAL

Miliarde de pixeli sunt risipiți în toate mediile electronice pe ce spun și fac cei 11 candidați la președinție. Sunt întorși pe toate fețele,...

EPIGRAMA ZILEI

Bărbații sunt porci, mișei, Îmi spunea, justificat, Pentru că amanții ei O înșală nencetat... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...