Ingrediente: 1 kg de cartofi, 170g kaiser, 1 ceapă mică, 300 ml smântână pentru gătit, 150 g de parmezan, 2 ouă, ½ linguriţă nucşoară, sare, piper, pătrunjel tocat, 2 linguri de unt
Mod de preparare: Preîncălzim cuptorul la 180°C şi ungem o tavă potrivită ca dimensiuni cu unt. Punem cartofii la fiert în apă cu sare. Când sunt gata îi curăţăm de coajă şi îi tăiem felii. Într-un bol amestecăm smântâna cu ouăle şi parmezanul, apoi adăugăm nucşoara şi asezonăm după gust cu sare şi piper. Tăiem ceapa julienne şi o punem la călit în untul rămas. Când devine uşor sticloasă adăugăm kaiserul tăiat bucăţele şi lăsăm totul la călit până când carnea începe să se prăjească. Adăugăm şi cartofii peste acest amestec şi continuăm să gătim totul timp de încă un minut, apoi stingem focul. Lăsăm să se răcească puţin, apoi adăugăm amestecul de smântână cu ou şi parmezan şi amestecăm. Punem compoziţia în tavă şi dăm totul la cuptor timp de 30 de minute, sau până când se rumenesc la suprafaţă. Când sunt gata, presărăm pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra.