Ingrediente: 450 g piept de pui, 50 g curmale uscate, 50 g piersici uscate, o lămâie, 2 morcovi medii, 1 ceapă mare, ½ lingură seminţe chimen, ½ lingură ulei de măsline, sare, piper, couscous pentru servire
Mod de preparare: Cuptorul se preîncălzeşte la 200°C. Morcovii se taie bucăţi, ceapa se taie în jumătăţi de sferturi, coajă de lămâie se răzuieşte şi se stoarce sucul. Toate acestea se pun într-o tavă de cuptor împreună cu chimenul şi uleiul. Se pun la cuptor 15 minute până se înmoaie morcovii. Pieptul de pui se taie subţire ca să se pătrundă repede şi piersicile şi curmalele se taie bucăţi mici. Se adaugă şi acestea în tavă, şi se mai ţin 30 de minute. Puiul trebuie acoperit de lichidul din tava până e copt bine şi legumele sunt moi. Se serveşte cu couscous preparat simplu. La 3/4 cană couscous se pun 2 căni de apă şi puţină sare. Apa se pune la fiert şi când dă în clocot se ia de pe foc şi se adaugă couscousul. Se amesteca şi se lasă să absoarbă apa 5-10 minute.