Ingrediente: 1 piept de pui, 3 linguri de unt nesărat, 150 g făină, sare, ulei de măsline, zeamă de la ½ de lămâie, 250 ml stock de pui, piper negru proaspăt măcinat, pătrunjel
Mod de preparare: Tăiem pieptul de pui în felii de grosimea unui deget, apoi le împărţim pe jumătate şi le presărăm cu sare. Topim o lingură de unt într-o tigaie la foc moderat. Punem 150 g de făină şi sare într-un bol. Adăugăm untul din tigaie, stropim cu puţin ulei de măsline, trecem puiul prin făină şi îl punem în tigaie. Gătim câte 2 minute pe fiecare parte, adăugând de fiecare dată puţin unt şi ulei de măsline. Scoatem puiul din tigaie şi îl lăsăm la răcit pe o farfurie separată. Adăugăm zeamă de la ½ lămâie în tigaia în care s-a pregătit puiul, pentru a forma un sos. Adăugăm 250 ml de stock de pui şi amestecăm încontinuu până când compoziţia se îngroaşă. Stingem focul şi adăugăm o lingură de unt nesărat.