Ingrediente: 1 kg ceapă galbenă, 4 linguri ulei măsline, 40 g unt, 2-3 crenguţe cimbru, 1 lingură zahăr brun, 250 ml apă, sare, piper, 2 căţei usturoi pisaţi, 250 ml vin alb sec, 1,5l supă clară de vită, 12 felii de baghetă, 300 g brânză tare Comte sau Gruyere
Mod de preparare: Curăţăm ceapa şi o tăiem felii. Într-o tigaie punem la încins uleiul şi untul, adăugăm ceapa şi 250 ml apă şi lăsăm pe foc timp de 15 minute cu capac. Ulterior ridicăm capacul pentru a lăsa apa să se evapore, iar ceapa să se călească până prinde o culoare aurie. Adăugăm usturoiul şi amestecăm, iar ulterior stingem cu vin alb sec. După ce se evaporă alcoolul adăugăm supa de vită, sare, punem capacul şi lăsăm la fiert. Între timp prăjim feliile de baghetă unsă cu ulei de măsline, sare şi piper. Când supa e gata adăugăm piper proaspăt măcinat, apoi o punem într-un vas termorezistent, presărăm o mâna de brânză şi peste aceasta 3 felii de baghetă, apoi iar o mână de brânză. Dăm cuptorul preîncălzit la 200°C şi lăsăm până când s-a topit brânză.