Ingrediente: 250 g orz, 4 linguri ulei de răpiţă presat la rece, 1 ceapă mică albă, 1 morcov mediu, 2 căţei de usturoi, 800 ml supă de legume, 1 lingură oţet de mere, 20 g rucola, 4-5 felii prosciutto crudo, sare, piper
Mod de preparare: Tocam mărunt ceapa şi usturoiul, curăţăm morcovul, îl tăiem pe lungime în patru, apoi în felii subţiri. Încălzim 2 linguri de ulei de răpiţă într-o tigaie antiaderentă, adăugăm orzul şi îl sotăm circa 30 de secunde. Apoi adăugăm feliile de morcov, ceapa şi usturoiul tocate şi amestecăm pe foc mic încă 30-40 de secunde. Adăugăm treptat supa de legume caldă, în 2-3 tranşe, şi fierbem orzul până când a absorbit toată supa. Stingem focul şi lăsăm orzul să se răcească 5-10 minute. Amestecăm cele 2 linguri de ulei de răpiţă rămase cu oţetul, sare şi piper după gust. Rupem rucola în bucăţele potrivite şi le adăugăm salatei de orz. Adăugăm emulsia de ulei şi oţet şi amestecăm până la omogenizare. Pe deasupra salatei, aşezăm feliile de prosciutto crudo.