Ingrediente: 500 g aluat fraged îngheţat, 300 g brânză de vaci, 3 ouă, o linguriţă sare de mare, o linguriţă piper proaspăt măcinat, o legătură mărar proaspăt, 3 fire de capă, 2 castraveţi, 1 plic gelatină granule
Mod de preparare: Aluatul dezgheţat îl tăiem şi îl aşezăm în forme pentru tarte. Din loc în loc aluatul se înţeapă cu furculiţa, apoi se pune la copt în cuptorul încins. Între timp punem brânza într-un bol, se adaugă mărarul şi ceapa tocate, sare şi piper, ouăle şi se amestecă. Mini tartele se umplu cu cremă de brânză, apoi se pun din nou la copt cca. 15 minute, după care le lăsăm la răcit. Se pune gelatina la hidratat în cca. 100 ml apă rece. Între timp castraveţii se curăţa de coajă şi seminţe, apoi se tocată mărunt, până se obţine un piure fin. Gelatina hidratată se adăugă în piureul de castraveţi şi se amestecă până ce se omogenizează. Cu acest jeleu se ornează mini tartele şi se lasă la rece.