Ingrediente: 3 banane foarte coapte, 200 gr făină, 200 gr zahăr, 2 ouă, 120 gr unt, 120 gr smântână, un praf de sare, o linguriţă praf de copt, 2 ml esenţă de vanilie
Mod de preparare: În bolul unui mixer se pune untul şi se amestecă bine cu zahărul. După ce zahărul este aproape dizolvat se adaugă ouăle. Faină cernută se amestecă cu praful de copt şi sarea. Faină se adaugă treptat în compoziţie. După ce aţi adăugat toată faină, adăugaţi smântâna şi esenţa de vanilie şi mixaţi până se omogenizează bine. Bananele se decojesc şi se pasează folosind o furculiţă. Se adaugă bananele în compoziţie şi se amestecă bine. Aluatul se toarnă într-o tavă de chec acoperită cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins la 180°C. După ce este gata se lasă să se răcească complet şi apoi se scoate din tavă.