Ingrediente: o roată mică de caşcaval, 150 g cremă de brânză, 100 g şuncă presată, 1 ou fiert, 20 g unt, un praf de sare, piper proaspăt măcinat
Mod de preparare: Tocăm şunca cubuleţe mici. Amestecăm 30 g şuncă tocată cu unt, crema de brânză şi oul într-un robot – sau un mixer vertical. Asezonăm cu sare şi piper şi amestecăm până se omogenizează compoziţia. Într-o oală punem apă la fiert. Când apa dă în clocot punem caşcavalul într-o pungă pe care o legăm la capăt, apoi îl punem în apă. Luăm vasul de pe foc, dar caşcavalul rămâne în apă fierbinte timp de 15-20 minute – până se topeşte complet. Îl scoatem apoi din pungă şi îl întindem pe o folie de staniol într-o formă dreptunghiulară, cât este încă cald. Punem crema de brânză peste foaia de caşcaval, apoi presărăm cubuleţele de şuncă rămase.