Ingrediente: 200 g unt, 300 g făină, 6 linguri smântână, 1 linguriţă bicarbonat, 1 linguriţă oţet, 3 ouă, o ceapă medie, 4-5 grămăjoare urzici, 200 g brânză de vaci, 100 g brânză telemea, o legătură mărar, sare, piper
Mod de preparare: Dăm untul rece pe răzătoare, apoi îl amestecăm cu făina, sare, smântâna şi bicarbonatul stins cu oţet, apoi frământam aluatul până obţinem o bilă, pe care o dăm la frigider. Opărim urzicile în apă cu sare, apoi le lăsăm la scurs. Batem cele 3 ouă cu brânza de vaci, telemeaua, mărarul, sarea şi piperul. Călim ceapa şi o adăugăm peste compoziţie împreună cu urzicile tocate. Împărţim bila de aluat în 2 bucăţi aproape egale. Întindem una din jumătăţi pe un blat şi o mutăm într-o tavă de plăcintă. Adăugăm umplutura, iar deasupra aşezăm cea de-a doua jumătate de aluat, întinsă. Lipim marginile şi le ungem cu ou bătut după care dăm la cuptor.