Ingrediente: 4 file-uri de somon, 4 linguri de făină, 4 linguri de miere, 2 linguri de ulei de măsline, zeama de la o lămâie, 6 linguri de unt, 2 căţei de usturoi presaţi, 1 lingură miere, sare şi piper după gust
Mod de preparare: Preîncălzim cuptorul la temperatură mare. Topim untul la temperatură mică într-o crăticioară, amestecând până începe să devină rumen. Adăugăm usturoiul, mierea şi zeama de la o lămâie şi asezonăm cu sare şi piper şi dăm deoparte. Presărăm sare şi piper pe bucăţile de somon cu sare şi piper şi adăugăm câte o lingură de făină pe fiecare file în parte. Stropim cu miere. Încingem uleiul de măsline într-o tigaie mare. Prăjim bucăţile de somon pe fiecare parte până se rumenesc. Dăm la cuptor 8-10 minute. Servim imediat cu sosul dulce acrişor de unt.