Ruladă de zmeură cu brânză

Ingrediente: 5 ouă, 5 linguri de făină, 5 linguri de zahăr, 75 g unt, esenţa vanilie, un praf de sare, 250 g cremă fină de brânză de vaci, 100 g zahăr pudră, zahăr vanilat, 150 g zmeură proaspătă,  200 ml frişcă lichidă

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

 

Mod de preparare: Se prepară blatul mixând albuşurile cu un praf de sare apoi cu zahărul. Se încorporează şi gălbenuşurile frecate cu untul aflat la temperatura camerei, esenţa şi făina turnată în ploaie. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi se dă la cuptor. Când e gata, desprindem blatul copt de pe hârtie şi îl lăsăm să se răcească puţin apoi îl întoarcem invers. Între timp mixăm crema de brânză cu zahărul, apoi adăugăm jumătate din zmeură. Această umplutură o întindem pe blatul întors, repartizăm deasupra zmeură, apoi, ajutându-ne de hârtia de copt, rulam uşor şi dăm rulada la rece. Ulterior o decorăm cu frişcă şi zmeură proaspătă.

Deja ai votat!