Plăcintă cu brânză feta şi spanac

Ingrediente: 600 gr spanac, 2 legături ceapă verde, 2 ceape roşii, 100 grame unt, 1 legătură mărar, 200 gr brânză feta, 2 ouă, sare, piper, 1/2 pachet foi de plăcintă

DONEAZĂ UN ABONAMENT LA MONITORUL!

Nu-ți lăsa părinții, bunicii și prietenii pradă televiziunilor de știri devenite oficine de propagandă și presei cumpărate de partide. Dă-le o șansă să fie informați corect și să facă alegeri în cunoștință de cauză! Fă-le cadou un abonament la Monitorul de Botoșani. Dacă te-ai săturat să îi vezi manipulați și mințiți, completează formularul de mai jos, cu numele și adresa corectă a celui căruia vrei să-i donezi un abonament și noi îi trimitem zilnic ziarul. Abonează-i pe cei dragi la Monitorul și oferă-le o imagine nedeformată a realității. Este cel mai de preț ajutor.

 

Mod de preparare: Spălăm spanacul şi îl lăsăm la scurs. Tocăm ceapa verde şi roşie şi mărarul. Într-o tigaie se pun 50 de gr de unt şi se topeşte. În untul încins se căleşte ceapa roşie. Se adaugă spanacul şi se găteşte timp de 15 minute. Peste spanac se pune ceapa verde, mărarul şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se mai lasă pe foc 5 minute. Brânză se mărunţeşte pe răzătoare. Peste spanac se adaugă brânză şi cele două ouă bătute şi se amestecă. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt punem foi de plăcintă unse cu unt, iar între ele punem umplutura. Plăcinta se coace în cuptorul încins la 180°C până se rumeneşte.

Deja ai votat!