Ingrediente: 1 pui întreg, 1 ardei gras, 600 de grame de roşii în bulion, 1 lingură de ulei, piper, o frunză de dafin, 3 căţei de usturoi, jumătate de linguriţă de cimbru uscat, 2 linguriţe de sare, 600 de grame de ceapă
Mod de preparare: Roşiile trebuie date pe răzătoare, iar ardeii şi ceapa tăiaţi. Toate legumele le punem într-o tavă cu o linguriţă de sare, o jumătate de linguriţă de cimbru, puţin piper şi amestecăm totul. Într-un alt bol, peste carne punem o linguriţă de sare, o linguriţă rasă de cimbru, un vârf de linguriţă de piper şi amestecăm bine totul. Peste legume punem frunza de dafin sfărâmată. Tot acolo punem usturoiul, iar deasupra vom pune şi bucăţile de carne. Stropim cu puţin ulei şi completam tava cu apă, o acoperim şi dăm la cuptor, până când carnea este rumenită.