Ingrediente: 6 chifle uscate, ¼ l lapte, 2-3 ouă, 100 g şuncă, 150 g cârnaţi afumaţi, 30 g unt, 1/2 ceapă, pătrunjel, arpagic verde, 60-80g făină, supă de carne sau apă cu sare
Mod de preparare: Se taie chiflele cubuleţe şi se sărează. Laptele se bate împreună cu ouăle şi se toarnă peste pâine, se amestecă puţin, se acoperă şi se lasă o jumătate de oră. Şunca se taie foarte fin şi se prăjeşte. Carnea afumată se taie mărunt şi se prăjeşte şi ea, cârnatul se taie mărunt şi se pune direct pe pâine. Se adaugă ceapa călită în unt şi verdeaţa tocată. Se presară făină, se amestecă totul până când compoziţia devine solidă. Se formează cu mâinile umede găluşte şi se rotunjesc bine. Se adaugă găluştele în supa care fierbe şi se lasă la fiert 12 minute. Găluştele trebuie să fie netede la exterior, iar în interior compoziţia să fie pufoasă.