Ingrediente: 40 g muştar dulce, 80 g făină, 3 ouă, sare, 40 ml ulei de floarea soarelui, 120 g şuncă presată de pui, 2 lămâi, 400 g muşchi de porc, o linguriţa tarhon, 200 g caşcaval, 200 g castraveţi muraţi, 200 g ciuperci conservate, piper negru
Mod de preparare: Porţionaţi muşchiuleţul de porc, bateţi-l bine, apoi condimentaţi-l cu sare şi piper. Puneţi în mijlocul bucăţilor de carne câte o felie de şuncă, o parte din cantitatea de caşcaval şi împachetaţi-le, apoi puneţi-le la prăjit în ulei. Lăsaţi-le să se rumenească pe ambele părţi, adăugaţi ciupercile tăiate rondele şi acoperiţi-le cu o felie de caşcaval. Introduceţi muşchiul la cuptor pentru a se gratina. Puneţi la fiert două ouă, apoi tocaţi-le mărunt. Stoarceţi castraveţii de apă şi tăiaţi-i în cubuleţe. Faceţi la mixer o maioneză, utilizând gălbenuşul crud al oului rămas, muştar, sare, piper şi ulei. Stoarceţi aici şi zeamă de lămâie. Adăugaţi în maioneza, tarhonul, ouăle tocate şi cubuleţele de castraveţi. Muşchiul de porc se serveşte cu sos, cartofi prăjiţi şi legume.