Ingrediente: 800 g carne tocată, 1 ceapă, 1 morcov, 2 căţei de usturoi, 1 ou, 1 cartof, 2 felii de pâine, 1/2 legătură pătrunjel, sare şi piper, 1 linguriţă combinată de rozmarin, busuioc, oregano, cimbru
Pentru sos: 25 g unt, 30 g făină, 400 ml lapte, 100 g caşcaval afumat, 100 g mozzarella, 50 gr parmezan, 20 g gorgonzola, sare şi piper
Mod de preparare: Înmuiem pâinea, o stoarcem de apă, batem oul, tocăm ceapa, pătrunjelul, usturoiul, radem cartoful şi morcovul şi le amestecăm. Într-un castron mare punem carnea, adăugăm legumele, pâinea şi oul bătut şi condimentăm. Formăm chiftelele şi le punem într-o tigaie la prăjit. În aceeaşi tigaie, topim untul, adăugăm făina, laptele, iar când s-a îngroşat sosul, adăugăm pe rând brânzeturile rase amestecăm şi lăsăm 1-2 minute pe foc să se combine aromele, iar apoi adăugăm chiftelele.