Ingrediente: 4 scrumbii, 1 kg roşii, 1 căpăţână usturoi, 1 ardei iute, 3-4 foi dafin, 2-3 linguriţe oţet, cimbru, sare, piper
Mod de preparare: Curăţăm scrumbia, o spălăm şi o crestăm pe toată suprafaţa şi o punem pe grătar până se rumeneşte pe ambele părţi. Coacem şi roşiile. Când este gata scrumbia o scoatem pe un platou şi o lăsăm deoparte. Dăm roşiile pe razătoare. Într-un vas punem apa împreună cu roşiile, usturoiul pisat, ardeiul iute, foile de dafin, sarea, piperul, cimbru şi oţetul. Dăm în câteva clocote. Punem peştele în saramura fierbinte pentru cel puţin 15-20 minute ca să fie pătruns de arome. Servim peştele împreună cu saramură şi cu mămăliguţă caldă.