Ingrediente: 300 gr spaghette, 200 gr spanac, 1 gălbenuş fiert, 1 gălbenuş crud, 100 gr smântână, 1/2 praz, 1 lingura margarină, 1 roşie, 1 lingură făină, sare, piper
Mod de preparare: Se fierb spaghettele al dente în apă cu sare şi o lingură de ulei. Se scurg şi se trec sub un jet de apă rece. Călim în margarină încinsă prazul tocat mărunt doar cât să se înmoaie apoi adăugăm făină, spanacul bine scurs, gălbenuşul crud şi gălbenuşul fiert păsat cu furculiţa. Punem compoziţia în blender şi mixam până rezultă un sos apoi amestecăm sosul astfel obţinut cu spaghettele.
Cu ajutorul unei furculiţe le modelăm în formă de cuiburi. Roşia o coacem în cuptor, o tăiem feliuţe mici şi garnisim cuiburile.