Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui, o lingură ulei de măsline, o lingură de unt, 1 căţel de usturoi, 2 linguri roşii uscate, 2 linguri de vin alb, zeama de la o lămâie, 220 ml supă de pui, 2 linguri de capere, 2 linguri de unt, 110 ml smântână pentru gătit, 3 linguri de făină, sare şi piper după gust
Mod de preparare: Tăiem puiul în două şi batem fiecare bucată ca pentru şniţele. Asezonăm cu sare şi piper, dăm prin făină şi scuturăm excesul. Încingem o tigaie, turnăm uleiul de măsline, topim untul şi adăugăm bucăţile de pui. Când devin uşor rumene le scoatem. În acelaşi vas adăugăm vinul, amestecând cu ce a rămas după ce am scos carnea. Adăugăm apoi supa, zeama de lămâie, caperele şi roşiile. Îl lăsăm să scadă şi să ajungă cam jumătate din ce avem în tigaie. Adăugăm smântâna şi alte 2 linguri de unt. Asezonăm după gust, reducem focul la mediu, apoi adăugăm puiul. Putem presăra deasupra pătrunjel şi decora cu felii subţiri de lămâie.