Ingrediente: 300 g biscuiţi, 150 g unt topit, 500 g brânză de vaci, 200 g frişcă, esenţă de vanilie, 150 g zahăr pudră, 2 plicuri gelatină, 300 g compot de struguri
Mod de preparare: Mărunţim biscuiţii, peste ei adăugăm untul topit şi amestecăm. Ulterior punem într-o tavă biscuiţi şi uniformizăm. Dăm tava la frigider. Mixam brânza cu zahărul pudră şi esenţa. Adăugăm frişca mixată, amestecăm după care adăugăm un plic de gelatină pregătită conform instrucţiunilor de pe plic. Turnăm compoziţia în tavă, nivelăm şi dăm la rece. Pentru jeleu, într-o cratiţa adăugăm compotul de struguri (fără fructe) şi punem pe foc să se încălzească puţin. Între timp pregătim gelatina, adăugăm peste siropul călduţ, amestecăm bine şi lăsăm circa 3 min. Scoatem tava de la frigider şi adăugăm deasupra struguri (din compot) şi turnam siropul deasupra. Dăm din nou la frigider până ce se întăreşte bine.