Ingrediente: 1 căpăţână broccoli, 100 g caşcaval, 1 fir ceapă, 4-5 frunze busuioc, 1 linguriţă mărar, 2 ouă, pesmet, sare, piper
Mod de preparare: Tăiem inflorescenţele de broccoli şi le fierbem 4-5 minute. Strecurăm broccoli şi îl zdrobim cu ustensila de piure. După ce s-a răcit îl combinăm cu caşcavalul ras, ceapă, mărar şi busuiocul tocate mărunt şi oul bătut. Adăugăm sare şi piper după gust. Formăm bile potrivite, cu mâinile permanent umezite şi le dăm la congelator pentru 10 minute. Trecem apoi fiecare bilă de broccoli prin făină, ou şi pesmet, în această ordine. Prăjim broccoli în baie de ulei pentru circa 1 minut pe ambele părţi şi servim cu sos de iaurt sau cu sos salsa proaspăt.