Ingrediente: 250 g mascarpone, 200 g frişcă lichidă, 5 gălbenuşuri, 200 g pişcoturi, 100 g zahăr pudră, 1 kg de morcovi, fructe de pădure, pudră de cafea
Mod de preparare: Curăţăm morcovii şi îi punem la fiert. Separat mixăm gălbenuşurile cu zahărul pudră şi punem compoziţia într-un bol. Mixăm frişca lichidă, iar treptat adăugăm mascarpone. Ulterior adăugăm amestecul peste gălbenuşuri şi amestecăm cu mişcări foarte uşoare. Lăsăm morcovii la răcit şi ulterior îi mărunţim până obţinem o pastă.
Într-o formă rotundă pentru deserturi aşezăm pişcoturi şi presărăm peste ele puţină cafea pudră. Întindem deasupra uniform piureul de morcovi, apoi un strat de pişcoturi. Turnăm compoziţia cu mascarpone. Decorăm tortul din belşug cu pudră de cafea, zahăr pudră şi fructe.