Ingrediente: 4 fileuri de somon, 400 gr mazăre, 5 fir mărar, 3 lingură de ulei, sos de mărar, 350 ml lapte,150 ml smântâna dulce pentru gătit, 20 gr faina albă, sare, piper
Mod de preparare: Se amestecă uleiul cu mărarul tocat şi se ung fileurile de somon cu acest amestec. Se presară cu sare şi piper. Ulterior se coc într-o tavă la cuptor. Cât timp se face somonul pregătiţi sosul. Înfierbântaţi laptele, puneţi în el 4 fire de mărar întregi, acoperiţi vasul şi lăsaţi să se infuzeze timp de 5 minute. Scoateţi mărarul din lapte. Într-o crăticioara se încinge uleiul. Se adaugă făina şi se amestecă cu telul. Se adaugă laptele amestecând. Când aţi terminat tot laptele, lăsaţi sosul să fiarbă 1 minut, amestecând des. Se adaugă smântâna şi se lasă să dea doar un clocot. Se condimentează sosul cu sare şi piper negru. Fierbeţi mazărea în apă cu sare.