Ingrediente: 350-400 gr salată verde, 500 gr carne de porc, 1 ceapă mică, 5 fire ceapă verde, 1 felie ţelina rădăcina, 1-2 fire mărar, 5 fire pătrunjel, 1 ou mare, 3-4 linguri suc de lămâie, 1 linguriţă cu vârf făină albă, 2 linguri ulei
Mod de preparare: Ceapă se toacă mărunt, ceapă verde se toacă rondele, ţelină se dă pe răzătoare, iar carnea se taie cuburi. În uleiul încins se prăjeşte carnea. Se adaugă ceapa şi ţelina şi se călesc. Se acoperă carnea cu apă. Se adaugă sare şi piper şi se aduce la fierbere. Salata verde se desface frunză cu frunză, se spală şi se toacă. Când carnea e fiarta se adaugă salata amestecând. Între timp tocaţi mărarul şi pătrunjelul şi puneţi-le în oală. Bateţi oul cu telul. Adăugaţi făina şi sucul de lămâie şi amestecaţi. Cu un polonic scoateţi 1/2 cană de lichid de pe carne. Încet, turnaţi lichid fierbinte peste ou amestecând. După ce aţi terminat lichidul, trageţi oală cu carne de pe foc. Aşteptaţi să nu mai clocotească. Turnaţi compoziţia de ou în oală şi amestecaţi. Puneţi oala la loc pe foc mic şi lăsaţi să stea aşa încă 5 minute.