Ingrediente: 1 kg pipote pipote şi inimi, 300-350 gr paste scurte, 1 ceapă, 2-3 fire ceapă verde, 1/2 ardei gras roşu, 1/4 legătură pătrunjel, sare, piper, 1 linguriţă cu vârf boia dulce, 4 linguri ulei
Mod de preparare: Se toacă ceapa, se taie ceapă verde rondele şi ardeiul se taie mărunt. Se călesc în ulei. Pipotele se taie în două şi se curăţă. Inimile se lasă întregi sau dacă sunt mai mari se taie în două pe lungime. Se spală bine în multe ape. Se adaugă pipotele şi inimile, sare şi piper peste legume. Se adaugă şi 300 ml apa şi se fierb. Între timp se fierb pastele în apă cu sare. Când carnea e fiartă, în oală trebuie să rămână sos cât să acopere carnea. Adăugaţi boiaua şi pătrunjelul tocat şi mai fierbeţi 5 minute fără capac. Dregeţi de sare. Adăugaţi pastele scurse peste tocăniţa şi amestecaţi cam 1-2 minute până absorb tot sosul.