Ingrediente: 1,5 kg cartofi, 300 gr costiţe afumate, 1 ceapă, 1 ardei gras, 2 linguriţe boia dulce,1 vârf cuţit boia iute, 3 foi de dafin, 1/2 legătură pătrunjel, 1 lingură ulei, sare, piper negru
Mod de preparare: Se taie costiţele bucăţi individuale. Se prăjesc în uleiul încins şi se scot pe o farfurie. În grăsimea rămasă se adaugă ceapa şi ardeiul tocate mărunt. Se călesc la foc mic. Se trage oală de pe foc şi se adaugă dafinul, boiaua şi piper negru. Se pun costiţele înapoi în oală, se adaugă sare după gust şi se acoperă cu apă. Se aduce la fierbere. Se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi. Fierbeţi fără capac până cartofii sunt făcuţi. Adăugaţi pătrunjelul tocat fin.