Ingrediente: o portocală, o lămâie, 180 g zahăr pudră, 300 g ricotta, 150 g mascarpone, vanilie proaspătă, 2 ouă, unt
Mod de preparare: Radem coajă de la o portocală şi de la o lămâie şi le storcem zeama. Tăiem portocala în bucăţele. Amestecăm ricotta cu mascarpone, adăugăm 70 g zahăr, coaja de lămâie şi portocală şi vanilie. Adăugăm 2 ouă întregi şi amestecăm cu un tel. Ungem formele cu unt şi turnăm compoziţia. Punem formele la cuptor timp de 30 minute, la 150°C. Punem 110 g de zahăr într-o cratiţă, la topit, amestecând cu un tel. Adăugăm zeamă de portocală, puţină zeamă de lămâie şi puţină apă şi amestecăm. Punem şi tijă de vanilie ca să aromatizăm caramelul. Punem bucăţile de portocală şi le lăsăm puţin să fiarbă în sosul de zahăr. Scoatem portocala şi luăm sosul de pe foc. Adăugăm o lingură de unt peste sosul de zahăr şi amestecăm. Lăsăm să se răcească. Scoatem formele de la cuptor. Adăugăm sirop de zahăr. Ornăm cu bucăţile de portocală.