Ingrediente: 600 gr pulpa de porc, 600 gr păstăi galbene, o ceapă mare, o lingură rasă boia dulce, 1/2 ardei gras, o roşie mică coaptă, 200 gr smântâna, 4 linguri făină, sare, piper, 3 linguri ulei
Mod de preparare: Păstăile se spală şi se rup. Se taie pulpa felii subţiri şi se bate cu ciocanul. Se condimentează cu sare şi piper. Se trec feliile de carne prin făină. Prăjim carnea şi o scoatem pe o farfurie. În grăsimea rămasă se căleşte ceapa. Se trage cratiţa de pe foc şi se adaugă boiaua amestecând bine. Se aşează peste ceapă jumătate din feliile de carne, jumătate din păstăi, restul de carne şi deasupra restul de păstăi. Printre păstăi se intercalează felii de ardei şi roşie. Se acoperă totul cu apă. Se presară sare. Se aduce la fierbere. Se freacă smântâna cu făină într-un bol şi adăugăm pe rând 3 polonice din lichidul fierbinte din oala, amestecând. Daţi focul la mic şi adăugaţi amestecul de smântână. Amestecaţi şi lăsaţi pe foc mic, până sosul se îngroaşă.