Ingrediente: 500 gr faină, 300 gr zahăr, 160 ml lapte, 3 ouă, 100 gr unt, 20 gr drojdie, o linguriţa sare, cremă de vanilie, 100 ml smântână lichidă
Mod de preparare: Mixam laptele cu drojdia şi o lăsăm să se activeze. Adăugăm zahărul şi mixăm până se dizolvă. Apoi adăugăm ouăle bătute şi sărea şi mixăm. Adăugăm treptat făina şi mixăm. Adăugăm untul moale şi omogenizăm. Acoperim bolul cu folie de plastic şi lăsăm aluatul să crească la frigider. Ulterior întindem aluatul pe suprafaţa de lucru bine înfăinată şi decupăm gogoşi cu o formă rotundă pe care le punem pe o tavă, le acoperim şi le lăsăm să crească. Între timp batem smântână lichidă până se transformă în frişcă. Adăugăm apoi treptat crema de vanilie şi mixăm bine. Încingem ulei de floarea soarelui într-un ceaun şi prăjim gogoşile. După ce sunt gata le lăsăm să se răcească complet şi le umplem cu cremă.