Ingrediente: 3 ouă mari, 120g făină, 2-3 linguri ulei şi o linguriţă de margarină, sare, piper, 500 g spanac fiert şi tocat mărunt, 200g caşcaval afumat, 2-3 căţei de usturoi, 1-2 linguri de smântână, 5g unt
Mod de preparare: Batem cu telul ouăle adăugând treptat laptele, faina, uleiul, sarea şi piperul. Punem la topit puţină margarină cu 2-3 linguri de ulei. Când sunt încinse bine punem compoziţia şi prăjim omletă pe ambele părţi. Tigaia în care o prăjim trebuie să fie rotundă şi cu un diametru mare. Lăsăm omletă să se răcească şi pregătim umplutură. Spanacul opărit, scurs şi tocat îl amestecăm cu usturoiul tocat foarte mărunt, caşcavalul dat pe răzătoarea fină şi cu smântână, apoi potrivim cu sare. Amestecul îl punem în strat foarte fin peste omletă, apoi o rulam. Deasupra ungem cu puţin unt şi presărăm caşcaval dat pe răzătoare. Omletă cu spanac o tăiem în felii groase de un deget şi o consumăm cu smântână.