Ingrediente: 4 vinete mari, 200 ml smântână, 200 g nucă măcinată, 100 g parmezan, 500 ml suc de roşii, 100 g mozzarela, ulei vegetal, sare, piper
Mod de preparare: Vinetele le spălăm, le uscăm, şi le tăiem fâşii subţiri pe lung. Apoi le presărăm cu puţină sare şi lăsăm la scurs. Într-o tigaie de teflon cu uleiul încins, punem feliile de vânată la călit. Separat într-un bol punem miezul de nucă măcinat, smântâna, parmezanul, sare, piper, amestecând totul cu o spatulă până se va forma o cremă. Într-un vas uns cu unt întindem un strat de vinete călite, apoi un strat subţire din crema de nucă, continuând până ce ultimul strat va fi de vinete. Deasupra întindem cu o spatulă sucul de roşii, apoi tăiem felii subţiri de mozzarela şi dăm vasul în cuptorul preîncălzit la 190°C pentru circa 20-25 minute.