Ingrediente: 2 dovlecei, 1 ardei roşu, o ceapă roşie, 200 gr ciuperci, 50 gr porumb, 20 gr parmezan, 100 gr mozzarela, o linguriţă boia, ulei de măsline, sare, piper
Mod de preparare: Ciupercile, ceapa şi ardeiul se tocată mărunt şi se pun într-un bol. Peste ele se adaugă porumbul şi mozzarella dată pe răzătoare. Amestecul se condimentează cu sare, piper, boia şi un pic de ulei de măsline şi se omogenizează. Dovleceii se spală bine şi li se taie cotorul. Se taie în jumătate pe verticală şi, folosind o lingură, se scobeşte miezul. După ce aţi scobit toţi dovleceii, aceştia se umplu cu compoziţia făcută anterior. Se pun într-o tavă unsă cu puţin ulei sau acoperită cu hârtie de copt. Deasupra lor se rade puţin parmezan de bună calitate. Se coc în cuptorul încins la 180°C pentru 30 de minute.