Ingrediente: 600 gr spanac, 2 legături ceapă verde, 2 ceape roşii, 100 grame unt, 1 legătură mărar, 200 gr brânză feta, 2 ouă, sare, piper, 1/2 pachet foi de plăcintă.
Mod de preparare: Spălăm spanacul şi îl lăsăm la scurs. Tocăm ceapa verde şi roşie şi mărarul. Într-o tigaie se pun 50 de gr de unt şi se topeşte. În untul încins se căleşte ceapa roşie. Se adaugă spanacul şi se găteşte timp de 15 minute. Peste spanac se pune ceapa verde, mărarul şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se mai lasă pe foc 5 minute. Brânză se mărunţeşte pe răzătoare. Peste spanac se adaugă brânză şi cele două ouă bătute şi se amestecă. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt punem foi de plăcintă unse cu unt, iar între ele punem umplutura. Plăcinta se coace în cuptorul încins la 180°C până se rumeneşte.