Ingrediente: 150 gr făină, 125 gr unt rece, o lingură lapte, 30 gr zahăr
Pentru cremă: 250 ml lapte, 3 gălbenuşuri de ou, 45 gr zahăr, 20 gr amidon, o păstaie de vanilie, 200 gr zmeură
Mod de preparare
Amestecăm untul cu făina şi zahărul până când am obţinut un aluat sfărâmicios. Ulterior adăugăm laptele şi frământăm. Învelim cu folie de plastic şi dăm luatul la congelator pentru 10 minute. După ce îl scoatem îl întindem pe suprafaţa de lucru înfăinata, după care îl aşezăm în tava de tartă (acoperită cu hârtie de copt). Înţepăm din loc în loc pentru ca aerul să circule şi dăm la cuptor. Între timp într-o crăticioară punem laptele, 15 gr de zahăr şi conţinutul păstăii de vanilie. Punem pe aragaz şi amestecăm uşor până când laptele aproape a dat în clocot. Separat batem gălbenuşurile cu 30 de gr de zahăr. La final adăugăm amidonul şi mixăm. Luăm laptele de pe foc şi adăugăm gălbenuşurile. Mai punem pe foc pentru câteva secunde până când crema s-a îngroşat, apoi o lăsăm la răcit. După ce aluatul de tarta s-a răcit punem în el crema de vanilie şi decorăm zmeură.