Ingrediente: 2 foi de plăcintă, 500 g cireşe, 170 g zahăr, 2 linguriţe amidon, un praf de sare, 1 lingură zeamă de lămâie, 2 fiole esenţă de vanilie, 1 linguriţă praf de gelatină, 30 g unt, 1 ou
Mod de preparare: Preîncălzim cuptorul. Într-un vas (care nu lipeşte) punem cireşele fără sâmburi, zahărul tos, zahărul vanilat, amidonul, vanilia, zeama de lămâie, praful de gelatină diluat în puţină apă călduţă. Amestecăm încet şi lăsăm pe foc. Între timp, tapetăm o tavă de plăcintă cu una dintre foi. Pe a doua o întindem cu sucitorul şi o tăiem în fâşii cu care vom decora plăcinta la final.
Turnăm umplutura de cireşe în tavă, punem untul (tăiat bucăţele) peste. Decorăm cu fâşiile de aluat. Ungem cu oul bătut şi dăm la cuptor.