Ingrediente: miel în sos de iaurt, 250 gr carne de miel, 250 gr năut fiert, 175 gr frunze de sfeclă, o ceapă medie, 2 căţei usturoi, 200 gr iaurt grecesc, o linguriţă rasă mentă uscată, 1/4 linguriţă fulgi de chili, 2 linguri ulei, sare, piper negru
Mod de preparare: Tăiem carnea bucăţi. Spălăm frunzele de sfeclă şi le tăiem. În uleiul încins adăugăm ceapa tocată mărunt şi o călim. Adăugăm carnea şi o prăjim. Adăugăm usturoiul strivit, sare şi piper şi amestecăm. Ulterior adăugăm frunzele de sfeclă şi 300 ml apă şi încă puţină sare şi se aduce la fiert. Se dă focul la mic şi se fierbe cu capac până carnea e complet făcută. Adăugăm năutul şi lăsăm doar până se înfierbântă. Între timp amestecăm iaurtul cu chili şi mentă. Tragem cratiţa de pe foc şi când nu mai clocoteşte se adaugă iaurtul peste carne, amestecând rapid până se dizolvă în sosul de pe carne.
Se lasă să stea 10-15 minute, apoi se poate servi cu pâine, cu orez sau cu bulgur.